Little Geeks

Pentru ca scoala ne invata prea multa teorie iar copiii invata mai repede prin experimente si joaca.
Pentru ca vrem sa stimulam interesul copiilor pentru stiinta, robotica si inginerie prin realizarea unor modele distractive cu motoare si senzori.
Pentru ca robotii sunt amuzanti, inteligenti si putem invata multe prin crearea lor.
Dam startul la cursurile de creatie si programare a robotilor pentru copii din 30 mai. Inscrierile se pot face completand acest formular iar colegii nostri va vor contacta pentru detalii despre curs. 

Cine poate participa?
La aceste cursuri se pot inscrie copii cu varsta cuprinsa intre 8 si 16 ani. Metoda de predare va fi adaptata la nivelul si abilitatile fiecarui copil.

Cum se vor desfasura cursurile?
In functie de cunostinte si pasiunea pentru robotica, vom avea mai multe nivele: Junior, Upper si Master in Robotica.

Cursurile vor incepe cu notiuni de robotica aplicate prin activitati foarte simple, cum ar fi aprinderea unui led. Apoi vom trece la senzori (lumina, temperatura, umiditate) si vom adauga alte cateva componente robotelului creat dupa modelul Attiny Canbot.

La nivel upper, cursurile devin un pic mai complexe, incluzand butoane si buzzer-e, diferiti senzori de distanta, lumina, umiditate sau motorase dupa modelul Spin Artist si pentru avansati Explorer. Astfel vom invata cum ne putem folosi de senzori multipli si combinati pentru a realiza un robot autonom.

Cunostinte dobandite si abilitati tehnice:
- cunostinte de electronica si electricitate
- realizarea circuitelor electrice
- programarea platformei Arduino
- folosirea senzorilor si controlul modelelor
- intelegerea principiilor de baza din inginerie, mecanica si robotica
- cunostinte de 3D printing


Acest proiect este realizat in cadrul Stiintescu - Fondul de stimulare a excelenței în educația STEM - un proiect pilot dezvoltat de patru fundații comunitare (București, Cluj, Iași, Sibiu), împreună cu Romanian-American Foundation , care își propune să ajute elevii să își redescopere pasiunea pentru inovație, tehnologie și științe.